Srnčí kýta na červeném víně

Srnčí kýta dva dny naložená je prostě dokonalost sama.

SUROVINY

  • srnčí kýta
  • špek
  • červené víno
  • mrkev
  • celer
  • třtinový cukr
  • rajský protlak
  • cibule
  • nové koření
  • černý pepř
  • bobkový list
  • jalovec
  • olivový olej
  • sůl

POSTUP

  1. Maso naložte předem - osolte, prošpikujte, svažte a přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijte červeným vínem a nechte dva dny odležet.
  2. Maso pak dejte stranou a marinádu přeceďte. V hrnci rozehřejte olivový olej a srnčí opečte ze všech stran. Pak ho vyndejte na talíř a do hrnce nasypte zeleninu z marinády. Přidejte k ní třtinový cukr, rajský protlak a nechte zarestovat. Pak vložte zpátky maso a zalijte ho přeceděnou marinádou. Přiveďte k varu, dosolte a nechte zhruba hodinu dusit doměkka.
  3. Hotové maso vyndejte a omáčku propasírujte přes síto. Ze srnčího sundejte provázek, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s libovolnou přílohou.

Naše oblíbená příloha? Bramborové pyré a salátek dle chutě, co má kdo rád.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky