Srnčí kýta na červeném víně
Srnčí kýta dva dny naložená je prostě dokonalost sama.
SUROVINY
- srnčí kýta
- špek
- červené víno
- mrkev
- celer
- třtinový cukr
- rajský protlak
- cibule
- nové koření
- černý pepř
- bobkový list
- jalovec
- olivový olej
- sůl
POSTUP
- Maso naložte předem - osolte, prošpikujte, svažte a přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijte červeným vínem a nechte dva dny odležet.
- Maso pak dejte stranou a marinádu přeceďte. V hrnci rozehřejte olivový olej a srnčí opečte ze všech stran. Pak ho vyndejte na talíř a do hrnce nasypte zeleninu z marinády. Přidejte k ní třtinový cukr, rajský protlak a nechte zarestovat. Pak vložte zpátky maso a zalijte ho přeceděnou marinádou. Přiveďte k varu, dosolte a nechte zhruba hodinu dusit doměkka.
- Hotové maso vyndejte a omáčku propasírujte přes síto. Ze srnčího sundejte provázek, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s libovolnou přílohou.
Naše oblíbená příloha? Bramborové pyré a salátek dle chutě, co má kdo rád.