Vepřové výpečky na pivu
Takové to jídlo pro chlapy ... maso podlívané pivem, česnek, koření, troška pikantní chutě z chilli a zázvoru.

Ingredience
- 1 kg vepřového masa (plecko, krkovice)
- 1 větší cibule
- 8 stroužků česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 2 lžičky kmínu
- pepř
- sůl
- ½ litru černého piva
Tentokrát jsme experimentovali s trochou chilli, zázvoru a přidali také čubricu.
Postup
- Maso nasolíme, opepříme, přidáme další koření a dáme do pekáčku. Přisypeme nakrájenou cibuli a česnek a podlijeme polovinou piva.
- Postupně pivo doléváme, pečeme nejprve přikryté asi 1 hodinu na 180 stupňů a poté dopečeme odkryté, aby bylo maso na povrchu lehce křupavé.
Klasickou přílohu knedlík se zelím jsme tentokrát vynechali a nahradili lehčím kuskusem se zeleninou.