Zeleninová polévka

Za naprostý základ každého zeleninového vývaru či zeleninové polévky, se považuje cibule, mrkev a celer.

Pro začátek vezměte stejný díl od každé této základní zeleniny. Kromě základní zeleniny se do zeleninového vývaru přidává ještě další zelenina, jako třeba brambory, květák, brokolice, hrášek, a to podle toho, co máte zrovna po ruce a k čemu vás svádí momentální chuť. 

Pokud budete zeleninu kombinovat, zkuste se držet nějaké rozumné chuťové rovnováhy, mělo by to vše plus mínus ladit dohromady.  

Postup

  1. Všechnu zeleninu nakrájejte na kousky.
  2. Ve vyšším hrnci rozehřejte na středním plameni olej, přidejte cibuli a pak všechnu pokrájenou zeleninu, osolte, promíchejte, a nechte pod pokličkou zvolna 15-20 minut vařit.
  3. Při osmahnutí zeleniny přidejte kmín, bobkový list, nové koření a pepř.
  4. Na konci vaření přidejte česnek a majoránku. Pokud máte čerstvé bylinky, tak libeček a petrželku či pažitku.
© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky