Zeleninová polévka
Za naprostý základ každého zeleninového vývaru či zeleninové polévky, se považuje cibule, mrkev a celer.
Pro začátek vezměte stejný díl od každé této základní zeleniny. Kromě základní zeleniny se do zeleninového vývaru přidává ještě další zelenina, jako
třeba brambory, květák, brokolice, hrášek, a to podle toho, co máte zrovna po ruce a k čemu vás svádí momentální chuť.
Pokud budete zeleninu kombinovat, zkuste se držet nějaké rozumné chuťové rovnováhy, mělo by to vše plus mínus ladit dohromady.
Postup
- Všechnu zeleninu nakrájejte na kousky.
- Ve vyšším hrnci rozehřejte na středním plameni olej, přidejte cibuli a pak všechnu pokrájenou zeleninu, osolte, promíchejte, a nechte pod pokličkou zvolna 15-20 minut vařit.
- Při osmahnutí zeleniny přidejte kmín, bobkový list, nové koření a pepř.
- Na konci vaření přidejte česnek a majoránku. Pokud máte čerstvé bylinky, tak libeček a petrželku či pažitku.